Drönarguiden

Köpa drönare med kamera - Bäst i test!

Walkera QR X800 Test! Är den värd priset?

Publicerad 2018-08-06 07:39:00 i Allmänt,

Walkera QR X800 Test! Se video recension och omdöme innan du köper drönare!
 
WALKERA QR X800: DRÖNAREN MED 40 MINUTERS BATTERITID!
Walkera QR X800 recension och test
Alla drönar fantaster har förmodligen hört namnet Walkera
 
Denna kinesiska tillverkare är känd för sitt breda spektrum av fjärrstyrda enheter, från leksaksdrönare för barn till avancerade drönare för professionella fotografer som vill ha riktigt häftiga flygupplevelser.

Walkera QR X800 en av de mest avancerade drönarna som finns på marknaden just nu. Denna quadcopter kombinerar stabil flygning och flygfotografering på ett fantastiskt sätt vilket gör den till en oerhört attraktiv drönare för den allra kräsnaste.
 
Vill man ha den absolut bästa kvaliten på flygfilmning så kan man lita på att Walkera QR X800 levererar, speciellt med tanke på den långa batteritiden på över 40 min. Den smidiga aerodynamiska designen gör det enkelt att fästa vilken DSLR kamera eller actionkamera som helst och den kommer garanterat att sitta säkert på plats när drönaren flyger fram över himlen.
 
Produktspecifikation:
 
Walkera QR X800
 • Över 40 min flygtid
 • Kraftfull borstlös motor
 • Gyroupphängd kameragimbal
 • Treaxlad stabilisering
 • Vikbara armar och ben
 • Längd: 620 mm
 • Bredd: 620 mm
 • Höjd: 400 mm
 
 
 
 

QR X800 RTF Walkera kan köpas här

 
Portabel drönare som är enkel att släpa med sig
Walkera QR X800 är gjord för att vara väldigt portabel med hopfällbara proppelrar och landningsställ vilket gör den enkel att ta med i en ryggsäck om man ska på utfykt eller resa. Ju mindre och mer portabel en drönare är desto större sannolikhet är det att man tar med sig drönaren på semestern eller utflykten så det är väldigt viktigt.
 
Detta finns i boxen
Walkera QR X800 paket
När du öppnar paketet finner du följande:
 • Walkera QR X800 Quadcopter
 • Compass module
 • GPS module
 • Batteri
 • Laddare
 • Borstlös ESC – 4
 • Devo F7 Sändare
 • Borstlös Gimbal G-2D
 • 8G Antenn
 • RX702 Mottagare
 • Borstlös Motor – 4
 • Main Control Board
 • Instruktionsbok
Design och stryktålighet
Walkera QR X800 är både lätt och stryktålig. Den klarar av alla väderförhållanden och är inte ömtålig om den skulle krascha eller flyga in i något även om det inte är att rekommendera. 
 
De 4 rotorbladen är gjorda av kolfiber vilket bidrar till drönarens lätta vikt och hållbarhet.
 
Man ser även att drönarens aerodynamiska design spelar en mycket viktig roll för den robusta och hållbara natur som en bra quadcopter behöver.
Walkera QR X800 hopfällbar
I och med att drönaren går att fälla ihop så blir den mycket enkel att ta med sig och när man ska landa med drönaren kan man fälla ut landningställ som gör processen betydligt lättare och drönaren kan landa även på ojämn mark.
Walkera QR X800 landningsställ
 
Kamera
Det ingår ingen kamera när man köper en Walkera QR X800 vilket kan tycks vara lite snopet med tanke på det dyra priset. Om drönaren skulle haft en inbyggd kamera skulle den kosta betydligt mycket mer vilket innebär att man får annat för pengarna som till exempel längre batteritid och en borstlös Gimbal G-2D som stabiliserar den kamera man väljer att fästa på drönaren. Detta gör att man kan filma stabilt och ta klara tydliga bilder och kameran kommer inte att vibrera under skakiga flygturer.
Walkera QR X800 Kamera fäste
Walkera QR X800 är kompatibel med iLook HD-kamera, GoPro Hero 3, Sony HDR-AS30V och många andra.
 
Batteri och flygtid
Det är ingen tvekan om att batteritiden är en av de viktigaste egenskaperna hos Walkera QR X800. Den långa flygtiden är det som gör denna drönaren så eftertraktad. Man vill kunna flyga länge med sin drönare innan man är tvungen att åka hem och ladda upp batteriet och det har Walkera QR X800 verkligen tagit fasta på.
 
Flygtiden är i regel runt 40 minuter men batteriet kan räcka upp till 60 min i optimala väder förhållanden utan vind.
 
Sändare
Med sändaren styr och kommunicerar man med drönaren. Walkera QR X800 har en räckvidd på 1.5-2 km vilket innebär att du kan flyga imponerande långt med drönaren.
Om du har fäst en kamera på drönaren kan man se alla bilder och filmer direkt på sändarens display, detta fungerar i realtid på upp till 1 km avstånd.
 
Flygning
Här märker man verkligen vad man får för pengarna och den smidiga, stabila flygningen är anledningen till att Walkera QR X800 är så populär trots det höga priset.
 
Tillverkarna har verkligen sett till så att denna drönare är stabil att flyga med vilket är viktigt om man vill producera professionella bilder och filmer. Det gör även drönaren härlig att flyga med.
 
Se testflygning med Walkera QR X800
Den långa räckvidden och flygtiden möjliggör långdistans flygning som de flesta andra drönare inte klarar av.
 
Omdöme
Det är ingen tvekan om att Walkera QR X800 har en hög prislapp och inte är något för nybörjaren. Faktum är att det är en av de dyraste drönarna på marknaden och då ingår inte ens en kamera.
 
Är man en hobbyflygare som vill ha en häftig flygupplevelse och göra snygga videofilmer så finns det billigare drönare. Se - Vilken quadcopter ska man köpa?
 
Men om man proffsfotograf och vill ta riktigt bra bilder så får man mycket för pengarna trots det dyra priset. Speciellt med tanke på den långa flygtiden och den stabila flygningen.
 
Walkera QR X800 är hopfällbar och mycket lätt att ta med sig vilket är viktigt när man åker på resor eller utflykter.
 
Om man redan har en bra GoPro eller DSLR kamera som man kan fästa på drönaren så är Walkera QR X800 ett utmärkt val. 
 
Walkera QR X800 får högsta betyg i alla kategorier så som design, flygtid, kvalitet, funktioner men den är inte så lätt att hantera för nybörjaren och den är lite dyr med tanke på att kameran måste köpas separat.
 
Slutligen så rekommederar vi denna drönare till professionella fotografer eller riktiga drönarfantaster som vill ha så bra bild och filmkvalitet som möjligt.
 
 
4.8
 
 
QR X800 RTF Walkera kan köpas på här
 
Test av Walkera QR X800 (video recensioner)
 
Walkera QR X800 FPV test & review
 
 
Bästa butikerna att köpa drönare:
 
clasohlson.com
 
 
Se även - Bästa drönaren 2019!
 
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela