Drönarguiden

Köpa drönare med kamera - Bäst i test!

Köpa drönare med kamera - Bäst i test!

Publicerad 2018-08-07 14:31:00 i Allmänt,

Ska du köpa drönare med kamera? Här är en komplett guide för dig som vill köpa den bästa drönaren för pengarna
Behöver du en radiostyrd drönare med kamera som filmar i full HD eller vill du bara ha en snabb drönare som är rolig att flyga med?

Drönare finns i alla prisklasser och det avgörande för priset är ofta kameran och video kvalitet.

Faktorer som avgör om en drönare är bra eller inte

- Kameran
- Räckvidd
- Flygtid (Batteritid)
- Hastighet
- Stabilitet

För en hyffsad bra drönare med kamera måste du vara beredd att betala minst ett par tusenlappar.

Det finns billigare drönare på marknaden så som leksaksdrönare och racing drönare (Se billiga drönare) men här kommer vi bara att lista drönare av kvalitet.
 
De dyraste och bästa drönarna listas högs upp på sidan och de billigaste hittar man längst ner.
 
Bästa drönaren med kamera
 
Kameran har avgörande betydelse för drönarens pris, ju bättre kamera desto dyrare kommer drönaren att vara.
 
Oavsett om du är en aspirerande filmskapare som vill göra häftiga flygfilmer eller om du bara är en hobbyist som vill göra riktigt häftiga filmer som du kan visa vänner och bekanta så vill man ha en kamera av hög kvalitet som ger bra upplösning.
 
Här är de bästa drönarna med kamera på marknaden just nu. Denna lista kanske inte är något för den som ska köpoa sin första drönare och det gäller att man vet hur man styr en drönare när man kör dessa med tanke på att de är av den dyrare varianten.
 
Bästa drönaren med kamera - DJI Mavic 2 Pro och Mavic 2 Zoom
DJI Mavic 2 Pro är den första drönaren med inbyggd hasselbladskamera vilket gör den till den i särklass bästa drönaren om man vill göra professionella flygfilmer i högsta kvalitet.
 
DJI Mavic 2 Zoom är samma drönare DJI Mavic 2 Pro men saknar hasselbladskamera utan har istället en kamera med optisk zoom funktion vilket möjliggör helt nya effekter som Dooly Zoom. Det går även att zooma in och filma objekt på nära håll även om det inte går att flyga närmare med drönaren.
 
Båda dessa drönare filmar i full HD 4K upplösning. Räckvidden är hela 8 km och flygtiden ligger på 30 min.
 
DJI Mavic 2 Pro
Prisklass: 15.990 kr
 
DJI Mavic 2 Zoom
Prisklass: 12.990 kr
 
 
 
 
 
DJI Mavic Air - Liten och kompakt drönare med 4K kamera
DJI Mavic Air är designad som en mellan variant av den dyrare DJI Mavic Pro och den billigare drönaren DJI Spark som kanske är den billigaste drönare man kan köpa om man vill ha en drönare med kamera av kvalitet.
 
DJI Mavic Air är perfekt för dig som vill ha en lite mindre drönare som får plats i väskan. Den är väldigt portabel och man kan fälla in armarna så att den blir ännu mindre och får lätt plats i en liten väska. Kameran är väldigt bra med 12 MP och 4K upplösning.
 
Med en flygtid på 20 min och räckvidd på 4 km så är DJI Mavic Air en drönare i toppklass.
 
Prisklass: 9.490 kr (DJI Mavic Air Fly More Kombo)
Går att köpa på clasohlson.com
 
Se test och recension av DJI Mavic Air
 
 
 
DJI Spark - Bästa minidrönare med kamera
Väldigt liten och portabel drönare som är enkel att ta med överallt. Går att styra med hjälp av mobilen eller handrörelser så man behöver ingen kontroller även om det är att rekommendera.
 
DJI Spark filmar med full HD 1080p och har en flygtid på 16 min.
 
Prisklass: 5.990 kr (DJI Spark Fly More Combo)
 
 
 
Hubsan H501S X4 FPV - Bästa FPV drönare med kamera och GPS för under 4000 kr
Hubsan H501S X4 FPV är en prisvärd drönare med kamera som filmar i full HD 1080 och har en flygtid på 20 min vilket är bra för en drönare i den här prisklassen. Även räckvidden på 300m är längre än vad som är vanligt.
 
Hubsan H501S X4 FPV har GPS som möjliggör häftiga funktioner som automatisk hemflygning och "follow me".
 
Detta är en av de billigaste drönarna man kan köpa om man vill ha en flygtid på 20 min och filma i full HD 1080P . Vill man köpa ha en billigare drönare får man räkna med en flygtid på ca 10 min och en kamera som bara filmar i 720P.
 
Prisklass: 3.495 kr
 
 
 
Hubsan X4 Desire - Billig drönare med kamera och GPS
Hubsan X4 Desire är det bästa alternativet om du vill ha en så billig drönare som möjligt med kamera och GPS funktioner. Du får inte en drönare med dessa funktionerna för under 1000 kr
 
GPS systemet gör att drönaren automatisk flyger hem till startpositionen när drönaren börjar få slut på batteri. Du kan även trycka på en knapp så fort du vill att drönaren ska flyga hem igen.
 
Batteritiden är utmärkt och du kan flyga i 12 min innan det är dags att ladda batteriet igen. Man kan filma i HD 720P upplösning med Hubsan X4 Desire.
 
Riktigt bra drönare med kamera för nybörjare.
 
Prisklass: 1.095 kr
 
 
 
 

Hur högt kan en drönare flyga?

Publicerad 2018-08-07 13:11:00 i Allmänt,

Hur högt kan en drönare flyga? Fysiska begränsningar och framför allt lagstiftning sätter gränserna!
 
Att testa drönarens gränser ligger förmodligen i alla drönar entusiasters intresse. Förutom max distansen så är det ett en annan gräns som är värd att testa nämligen hur högt en drönare kan flyga. Om detta är något som du vill göra så gäller det att vara förberedd så att du inte råkar ut för en krasch. Vi går igenom den teoretiska gränsen för hur högt man kan flyga med en drönare och vad man bör tänka på när man flyger högt.

Hur högt kan man flyga med en drönare?

Svaret är tyvärr: inte särskilt högt(120 m) på grund av regler och lagstiftning.

Baserat på fysiska begränsningar så kan de bästa drönarna flyga upp till 4500 meter. Högre en så finns det inte tillräckligt med luftdensitet för att propellerna ska kunna lyfta drönaren. Problemet är att det finns andra hinder för att en drönare ska kunna flyga så högt. Batteritid och räckvidd är till exempel abgörande för hur högt en drönare egentligen kan flyga. Drönarens programvara brukar också ha en gräns för hur högt drönaren kan flyga.

DJI Mavic Pro har en begränsad flyg höjd på 120 meter när drönaren är inställd på nybörjarnivå men ändrar man inställning så kan DJI Mavic Pro nå en höjd på 500 meter.

Yuneec Q500 Typhoon kan stoltsera med en maxhöjd på 1 km vilket är en av de högsta av alla drönare på marknaden.  
 
Här är några exempel på drönare som har flygit riktigt högt

Det finns en anledning till att man har inbyggda begränsningar i programvaran för hur högt man kan flyga. På höga höjder har man reducerad lyftförmåga på grund av den tunnare atmosfären och dessutom så blåser det mer på dessa höjder och det är en dålig kombination.

Även om en drönare har möjlighet att flyga högt så är det lag på att de flesta drönare inte får flyga mer än 120 meter över mark i okontrollerat luftrum.
 
 

Flyga och filma med kamera drönare - Regler och tillstånd i Sverige

Publicerad 2018-08-07 12:49:00 i Allmänt,

Se regler för drönare med kamera. Måste man ha tillstånd för att filma med drönare? Är det olagligt att flyga med drönare?
 
För dig som flyger med drönare så är det viktigt att känna till de regler som gäller för drönare i Sverige. Om man inte flyger lagligt med drönare så riskerar man böter och till och med fängelse.
 
Lagstiftning och reglerna för drönare i Sverige har ändrats från den 1 februari 2018 och tillståndskravet för drönare upp till 7 kg tas bort samt att reglerna för att flyga med drönare även gäller för dig som flyger privat.
 
Här är några av de nya regler som gäller för drönare med kamera 2018:
 
- Högsta förvaltningsdomstolen beslut om att drönare ska klassas som övervakningskamera upphävdes 1 augusti 2017 av länsstyrelsen
 
- Privatpersoner behöver inte söka tillstånd för att flyga drönare som väger under sju kilo om drönaren flyger inom synhåll
 
- Drönare ska vara märkta med ägarens namn och telefonnummer
 
- Det är tillåtet att fotografera och filma med drönare på allmän plats utan särskilt tillstånd (Icke kommersiellt)
 
Förbud mot drönare
 
Detta kräver tillstånd hos Transportstyrelsen
 
- Att flyga drönare som väger över 7 kg 
- Att flyga med drönaren utom synhåll (ca 500m)
- Att utan medgivande flyga över människor, djur och egendom
- Att flyga över 120 meter
 
Flyger man i närheten av flygplatser och helikopterplatser krävs tillstånd från respektive flygplats och helikopterplats
 
Se alla regler hos Transportstyrelsen
 
Du kan även ta ett test för att se hur mycket du kan om lagarna för att flyga med drönare.
 
Tillstånd hos Transportstyrelsen kan du söka om här
 
 
 
 

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela